Naše tělo a zdravý spánek

Lidé v dnešní zrychlené době jsou ovlivňování spoustou každodenního stresu, nezdravím stravováním, sedavým zaměstnáním či malým nebo v mnoha případech žádným pohybem. Tyto nevhodné návyky značně zatěžuje náš organismus. Tato skutečnost má negativní vliv na naše pohybové ústrojí a zejména páteř. Proto je značně důležité dbát na náš zdravý spánek. 

Je pozoruhodné, že lidstvo stráví několik hodin denně spánkem. Za život to může být cca 20 – 25 let. Bohužel však lidé stále nedávají zdravému spaní prostor, tak jak by měli a osvěta v tomto duchu není v ČR moc známá. Když si uvědomíme, kolik času opravdu strávíme denně na lůžku je potřeba se zamyslet i nad tím jak moc dobrý a kvalitní spánek máme.  

Při spánku naše tělo odpočívá, regeneruje, uvolňuje svalstvo, ale i mozek. Při kvalitním spánku, což by mělo být cca 7 hodin denně, bychom se měli ráno probouzet odpočatí, plní energie, s lepším vnímáním a pozorností. Pokud se takto ráno probouzíte, je Váš spánek v pořádku. Zřejmě i máte vhodné prostředí ke spaní a zvolenou správnou postel, rošt i matraci. Pokud se však ráno probouzíte unavení s bolestmi zad či hlavy, případně se Vám chce spát, tak není něco v pořádku. Spánek je pro lidský organismus zcela zásadní a dopřát si kvalitní a dobrý spánek je základem pro zdraví organismus. 

Při takových potížích byste se měli zamyslet nad tím, kde by mohla být chyba. Zjistit zdali máte postel ve vyhovujícím místě, zda máte správné rošty pro dobré a kvalitní odvětrání a podporu páteře, zda máte vybrány vhodné matrace či zda v místnosti je správná teplota. Tyto aspekty, které jsme si vyjmenovali, mají značný vliv na dobrý a kvalitní spánek. Volba polohy postele, zvolení správného roštu a výběr kvalitní matrace je opravdu důležitá. Tak aby matrace splňovali komfort a drželi správnou polohu páteře při všech polohách během spánku.

Člověk se otočí až 70 krát za noc během spánku a při tomto procesu by mělo tělo v jakékoli poloze držet správné rozložení. Vedlejší vlivy jako jsou správná teplota či postel na vhodném místě v ložnici nebo pokoji, zda není proti oknu, zda není televize v ložnici. Všechny tyto jmenované položky také značně ovlivňují zdraví spánek. Pokud máte potíže se spaním, zkuste změnit své špatné návyky a zaměřte se na informace viz výše. Uvidíte sami, že se brzy Váš spánek změní k lepšímu. 

Filozofií naší společnosti je pracovat a zlepšovat vše co nám pomůže dobře a kvalitně spát a jsme připraveni Vám se vším potřebným poradit. Proto se na nás neváhejte kdykoli obrátit.

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec

1

2

  • Registrace

Zaregistrovat nový účet

Už máte účet?
Přihlásit se - Resetovat heslo
shopping_basket
Souhlas se soubory cookie